Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Analyse af korn på bedriftniveau

Feb. 2018 | Af Hyo

I dag laver hjemmeblanderne ofte en foderblanding ud fra en proteinprøve, hvilket kan ændre sig meget, fra parti til parti, men det får vi ikke koorigeret for.

Firmaet Sikre Prøver tilbyder derfor et gårdanlæg, hvor man løbende kan tage proteinprøver af det korn man bruger.

- Der kan jo være mange penge at hente i, at få styr på proteinindholdet, så man eventuelt kan spare på sojaen, siger Steen Sørensen fra Sikre Prøver.

Han påpeger også, at det bestemt kan gå begge veje, så der i stedet skal tilføres mere soja, men han mener dog stadig at det giver en gevinst.

Redaktørens vurdering

I en produktion, hvor kun de bedste resultater og den bedste effektivitet er vejen frem, er det nødvendigt at kende indholdet i sit foder. I alt for mange år har vi levet ud fra gæt, standardværdier eller en enkel årlig prøve, men min vurdering er, at vi skal til at kigge mere præcis på alle de foderstoffer, der kommer ind til grisene.

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame