Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Svineproduktion båret af turismen

Mar. 2018 | Af STUART LUMB, freelancejournalist - oversat FINN GADE KNUDSEN

  • 99168_1.jpg
  • 99168_2.jpg
  • 99168_3.jpg
  • 99168_4.jpg
  • 99168_5.jpg
  • 99168_6.jpg
  • 99168_7.jpg
  • 99168_8.jpg

Selvom varmen udfordrer produktionsforholdene, findes der stadig svineproduktion i Cypern. Produktionens økonomi er meget afhængig af turismen, da det er turisterne, der køber en del af kødet.

Mange landmænd i East Yorkshire i Cypern vil gøre alt for at komme i gang med at dyrke jorden, men i mange områder er det så tørt, at det er umuligt. Tørken er et problem, som de cypriotiske landmænd fra East Yorkshire konstant slås med, og det er et stort problem i forhold til husdyrbrug, da det nærmest er umuligt at dyrke foder til dyrene.

Svinekødspriserne varierer en del, men de stiger om sommeren på grund af efterspørgslen på svinekød fra turisterne, som i stigende grad kommer fra Rusland såvel som Europa.

Kun rent vand til nogle af dyrene

Familien Symeou driver to svinebrug, et med 200 søer og et med 500 søer. Begge ligger lige uden for byen Larnaca på den sydøstlige del af øen. Gårdene ligger tæt på hinanden, men de er helt isolerede fra omgivelserne, så lugt og støj er ikke et problem.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame