Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kan mere halm reducere halebid?

Mar. 2018 | Af EMMA SONNESEN - oversat LOUISE CHRISTENSEN

  • 99392_1
  • 99392_2
  • 99392_3
  • 99392_4

Svensk slagtesvineproduktion er meget produktiv og det sker stadig med brug af halm. Men intet er så godt, at det ikke kan være endnu bedre. På Häggesled Säteri gøres der nu et forsøg på at tildele halm til smågrisene i halmhække i stedet for på gulvet.

Häggesled Säteri ligger i nærheden af det lille samfund Järpås i Vest götland. Her har Henrik Andersson sin produktion, som omfatter 300 søer samt fuld slagtesvineproduktion.

Henrik Andersson har sagt ja til at være med i et forsøg, hvor Torun Wallgren, ph.d.-studerende ved Det Svenske Landbrugsuniversitet (SLU), undersøger virkningen af forskellige miljø- og plejefaktorer på halebid og hos Häggesled Säteri forsøger hun i øjeblikket at tildele halm i halmhække til grise.

citat start

...Som svensk svineproducent bliver man helt forbandet af det faktum, at produkter, der er forbudt at producere i Sverige, importeres fra andre lande...

citat slut

Svaghed fra EU

EU-Kommissionens svinedirektiv siger, at halekupering ikke må være rutinemæssigt, men kun hvis der er problemer med halebid og andre foranstaltninger til at forhindre dette allerede er taget. Der skal overvejes miljøet som helhed og graden af belægning i stierne.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame