Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Seges lancerer ny ambitiøs handlingsplan for at reducere zink

Mar. 2018 | Af Hyo

  • 99401_1

Seges Svineproduktion tager det næste store skridt i arbejdet med at finde alternativer til medicinsk zink i svineproduktionen med lancering af en ny, ambitiøs handlingsplan. Handlingsplanen indeholder 12 konkrete tiltag inden for tre forskellige indsatsområder.

- I flere år har de danske svineproducenter haft fokus på at reducere forbruget af zink. I 2016 lancerede vi den første handlingsplan med syv konkrete initiativer, som skulle reducere forbruget af zink. Det har blandt andet ført til, at det årlige forbrug i slagtesvineholdet er faldet med mere end 136 tons zink siden 2016, siger Christian Fink Hansen, som er sektordirektør for Seges Svineproduktion.

I den nye handlingsplan bliver der sat yderlige resurser ind for at udfase brugen af medicinsk zink i forbindelse med fravænning.

citat start

...Vi har i Seges Svineproduktion undersøgt, om landmanden selv kan gøre noget for at nedsætte forbruget af medicinsk zink...

citat slut

- Nu tager vi næste skridt og sætter handling bag yderligere 12 konkrete initiativer, der skal bringe os videre af denne vej, lyder det fra Christian Fink Hansen.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame