Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sygdomsudbrud gjorde forskellen

Mar. 2018 | Af FINN GADE KNUDSEN

  • 99431_1
  • 99431_2
  • 99431_3
  • 99431_4

Da Søren Kjær Poulsen oplevede at besætningen blev ramt af sygdom, og salget derfor gik i stå, stod det klart at indsugningsluften skulle desinficeres inden den kom ind i stalden.

Når man kommer tæt på staldene hos Dortheasminde Avl og Opformering, er der særlig en stald der vækker opsigt. Væggen er nemlig fyldt med store stålkasser, som stritter ud, kun brudt af nogle vinduer hist og her. Det er det tydelige bevis på, at man her har taget et stort skridt, for at sikre sig mod smitte udefra.

Søren Kjær Poulsen har drevet svineproduktion siden 1995, hvor han startede en produktion på friland. Siden er det gået stærkt, og i dag er søerne kommet på stald, og besætningen blev i 2008 omlagt til opformeringsbesætning. I dag består besætningen af 800 søer, hvor cirka en tredjedel er Yorkshire og resten landrace. I januar 2018 blev Dortheasminde godkendt som landraceavler, så i fremtiden vil Søren Kjær Poulsen også leverer renreacede polte og orner.

- Det er klart at vi ser det som et kvalitetsstempel, at Danbred tror på os, og det skal vi selvfølgelig bevise for dem, at vi kan klare, siger han.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame