Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Hold fast på de gode tiltag

Maj 2018 | Af JAKOB NIELSEN, svinerådgiver, VKST

  • 99856_1.jpg
  • 99856_2.jpg
  • 99856_3.jpg
  • 99856_4.jpg
  • 99856_5.jpg

Et øget dækningsbidrag på 70 kroner pr. stiplads eller det, der svarer til 18 kroner pr. slagtegris, var effekten af konceptet "Hold fast", der blev gennemført i 2017.

Især optimering af staldudnyttelsen og fodereffektiviteten er et par af de tiltag, der gav god effekt af "Hold fast"-konceptet fra 2017. Konkret flyttede én af besætningerne sig 160 kroner pr. stiplads ved at producere flere kg tilvækst i staldanlægget samtidig med, at effektiviteten blev løftet på den enkle gris.

Konceptet er udviklet af ekspertrådgivere fra den landsdækkende vækst-managementgruppe og blev startet op med tre regionale møder fordelt rundt omkring i landet. Her blev der blandt andet sat fokus på konceptets formål med at hæve dækningsbidraget pr. stiplads frem for at fokusere på grisens dækningsbidrag. Det er et udtryk for, at der i større grad bør arbejdes mod at øge indtjeningen på den kapacitet, der er investeret i, nemlig stipladserne og dermed også udnyttelsen af disse.

Som navnet antyder, har man holdt fast i de tiltag, der er sat i gang via fire til fem besøg fra besætningens rådgiver i løbet af året. Erfaringer viser, at det er sjovere at få nye ideer, end det er at vedligeholde dem, man har fået.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame