Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sparring i stedet for rådgivning

Maj 2018 | Af Anette Eckholdt, freelance journalist

  • 99857_1.jpg
  • 99857_2.jpg
  • 99857_3.jpg
  • 99857_4.jpg
  • 99857_5.jpg

Tidligere smågriseproducent på Als, Henrik Aarø-Hansen etablerede sig for to år siden som sparringspartner med tilknytning til LandboSyd. I dag har han 35 kunder, som han besøger to til tre timer cirka hver fjerde uge. HYO var med, da han besøgte Herman Thomsen ved Bylderup Bov i Sønderjylland.

- Siden maj 2017 har vi nedbragt grisedødeligheden fra 20 til 9,3 procent ved hjælp af Henriks sparring. Jeg har ikke noget slutmål, men jeg er bestemt ikke færdig med at bruge ham endnu, fortæller Herman Thomsen.

Den 37-årige smågriseproducent i Bylderup Bov er uddannet landmand fra Gråsten Landbrugsskole og efter nogle år ude, vendte han hjem til familiegården og en nedslidt kostald. Han havde i mellemtiden fået lyst til at arbejde med svin, og opførte derfor en stald til 750 søer, som blev taget i brug marts 2015. Polte køber han udefra, og han sælger samtlige dyr til Tyskland som 30 kg grise. I stalden er tre danske medhjælpere, hvoraf den ene er en elev. De 150 ha jord passes blandt andet med farens hjælp og i et maskinfællesskab med en onkel, som har malkekøer.

citat start

...En af mine vigtigste roller er at sikre, at medarbejderne er med på de tiltag, som sættes i gang...

citat slut

- Det var dyrlægen, som foreslog, at jeg hentede Henrik Aarø-Hansen ind som sparringspartner. Jeg er ikke medlem af LandboSyd, men det var ikke noget problem, fortæller Herman Thomsen, der hidtil ikke havde benyttet svinerådgivning men kun dyrlægen.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame