Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Norge vil forbedre klovsundheden

Maj 2018 | Af Hyo

Slagning af søer og polte på grund af problemer med ben og klove kan koste svineproducenten dyrt. Norsk Landbrugsrådgivning er begyndt at se nærmere på, hvad der kan gøres for at forbedre netop klove og ben i besætningerne. Det skriver Norsk Landbruk.

- Mindre sår og smerte vil give bedre produktion og mindre ardannelse. Forbedringspotentialet er højt hos nogle besætninger, siger Wout Mutsaers, konsulent for svin og svinfoder hos NLR.

I arbejdet med at give dyrene bedre ben og klove har de brugt et skema kaldet Klov-Control. Formularen er udviklet af Animal Science Group på Wageningen University i Holland.

- Dette er et skema, der er meget udbredt i Holland, og det giver mulighed for at vurdere skader på flere dele af bentøjet. Med vurderingen af ??30 søer vil vi være i stand til at give producenten gode anbefalinger om, hvad der skal gøres for at reducere problemet, siger Wout Mutsaers.

Han forklarer at fodring ofte spiller ind på klovsundheden og anbefaler bedre fodring af polte. Tilsætning af kobber, mangan og zink kan også have indflydelse.

- Det er selvfølgelig også vigtigt, at stierne er tilpasset for at sikre, at spalteområdet bliver brugt godt, og at spalterne ikke er årsagen til de vandrette revner, der forekommer i klovene, siger han.

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame