Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Rekordhøj produktion af svinekød i Norge

Maj 2018 | Af Hyo

For andet år i træk er produktion af svin i Norge rekordhøj. Dette viser nye tal fra Animalia for år 2016.

Animalia skriver, at antallet af besætninger er stabiliseret, og fra perioden 2015 til 2016 var der en lille stigning i antallet af besætninger med avlssøer og antallet af besætninger med slagtesvin.

Dette, kombineret med en stigning i antallet af fravænnede grise pr. so pr. år (fra 23,4 til 25,9), har betydet, at produktionen af svinekød er steget, angiver rapporten kødstatus.

Også i indeværende år er der en krævende markedssituation for svin. I 2017 er markedsoverskuddet 1300 tons, ifølge Total Market Meat and Eggs. Opdaterede prognoser for 2018 viser, at næste år bliver endnu vanskeligere med 2.500 tons svinekød for meget.

- Med et overskud på 2.500 tons har vi en prognose, der viser et overskud, der er større end vi kan eksportere. Det er nødvendigvis krævende, men den største udfordring ligger foran os, "siger Leif Sørensen, salgschef i Total Market Meat and Eggs, på Nortura's medlems sider.

Han mener nu, at det er nødvendigt, at industrien overtager det faktum, at lovgivningsmæssig eksport udfases i løbet af få år.

Som i fortiden meddelte regeringen i landbrugsrapporten, at svinindustrien skal klare sig uden brug af salgsmidler til finansiering af svinekødseksport.

- Vi kommer ikke udenom, at antallet af søer, skal ned fremover, siger Leif Sørensen.

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame