Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ny metode kan mindske brugen af kemiske insektmidler

Jun. 2018 | Af STEFANI KIRSTEIN LOHMANN, kommunikationsmedarbejder, Københavns Universitet

  • 100462_1
  • 100462_2

En gruppe forskere på Københavns Universitet har undersøgt, hvordan rækkefølge og tidsinterval spiller sammen, når insekter udsættes for kemiske og biologiske bekæmpelsesmidler i kombination med hinanden. Resultaterne viser, at man med den helt rigtige eksponeringsmetode kan mindske brugen af kemiske bekæmpelsesmidler markant.

Det kommer næppe som en overraskelse, at skadedyr er en stor gene i landbruget. Alt fra korn til grøntsager lider overlast, når skadedyrene invaderer afgrøderne, og her er kemisk skadedyrsbekæmpelse ofte en fast del af løsningen. En løsning, der normalt ikke associeres med bæredygtighed, og som derfor har skabt grobund for forskning i grønnere, biologisk baserede bekæmpelsesmetoder:

- I mange år har man arbejdet med særlige svampe som bekæmpelsesmiddel, fordi de er i stand til at inficere og dræbe insekter uden at skade miljøet på samme måde som den kemiske pendant. Men indtil nu har det været en udfordring at få svampene til at virke effektivt nok i den virkelige verden, forklarer Nicolai V. Meyling fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet og fortsætter:

- Ideen var derfor at kombinere svampen med et kemisk insektbekæmpelsesmiddel for at se, om man kunne opnå en forbedret effekt sammen end hver for sig. Det, at kombinere de to, er ikke nogen ny ide, men vi ønskede at undersøge betydningen af rækkefølgen, de påføres i, og hvor stort tidsintervallet mellem påføringen bør være for at opnå den optimale effekt, forklarer han.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame