Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Bagsmækmøde minimerer fejl og afvigelser

Jul. 2018 | Af SUSANNE PEJSTRUP, virksomhedskonsulent, Lean Farming®

  • 100674_1
  • 100674_2
  • 100674_3
  • 100674_4

Nogle landmænd har mange afvigelser hele tiden - og andre har få. Det handler om at tackle afvigelser i din produktionsstyring. - Løsningen kan være et kort morgenmøde med en status i forhold til medarbejdernes plan, hvilke problemer, de er stødt på, og hvordan de kan løse dem. Møderne tager kun 10-15 minutter, siger Susanne Pejstrup.

Maskinen bryder sammen midt i høst, vognene punkterer flere gange i samme uge, budgettet bliver overskredet, medarbejderen kommer til skade, tørke og regnbyger, Ja, ulykkerne vælter ned. Når du har en produktion med mange aktiviteter, så vil der være afvigelser i forhold til det, du har planlagt. Nogle landmænd har mange afvigelser hele tiden - og andre har færre. Forskellen ligger i, hvordan du tackler afvigelser i din produktionsstyring. Denne artikel viser dig en metode til at håndtere afvigelser systematik og derved få færre afvigelser med tiden. Indenfor Lean kaldes det: Systematisk håndtering af afvigelser.

Hvad er en afvigelse?

Det er nødvendigt, at du har en plan, før du kan tale om en afvigelse. Den plan kan være dit budget, og det kan også være en produktionsplan eller arbejdsplan for eksempel. Hvis vi for eksempel taler om dit budget, så vil jeg anbefale, at du udvælger nogle få områder i budgettet, som er særligt vigtige at overholde, eller hvor du har en formodning om, at risikoen for afvigelser er størst. Jeg vil i mit eksempel vælge kontoen for vedligehold.

Da du lagde budgettet, vurderede du, hvor stor din vedligeholdelsesudgift ville blive i året. Det kan være, du også har planlagt nogle større reparationer, som du har lagt ind på bestemte måneder. Du har gennemgået dine maskinsæt og vurderet, hvor meget løbende vedligehold, der vil komme i forhold til det antal timer, de skal køre. Og du har lavet en strategi for, hvor meget I selv kan vedligeholde, og hvad I skal have ekstern hjælp til.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame