Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Quinoa-avlere går sammen i andelsselskab

Nov. 2018 | Af Søren Eibye Svenstrup, journalist Maskinbladet

  • 102197_1
  • 102197_2
  • 102197_3

Op imod 20 avlere har stiftet et andelsselskab, der skal understøtte og udvikle dyrkningen af quinoa på Lolland og Falster.

Efter sommerens høst er op imod 20 landmænd, der i år har dyrket quinoa, gået sammen og stiftet et andelsselskab. Selskabet har til formål at udvikle afgrøden på Sydhavsøerne. Quinoaforeningen Lolland-Falster er navnet på selskabet, og bestyrelsen er trukket i arbejdstøjet, fortæller formand Lars Hvidtfeldt, der selv i år har dyrket quinoa på sine marker, og han ser et stort potentiale, som skal løftes i foreningen.

- Vi ser, at der er behov for at samle dyrkerne lidt i et andelsselskab, der kan fungerer som forening for dyrkerne til at understøtte og udvikle dyrkningen af quinoa på Lolland og Falster. Formålet er, at vi renser og oparbejder quinoa til færdigvarer, som kan indgå i andre produkter. Men vi vil gerne i tæt samarbejde med modtagerne, så man måske kan lave kontraktavl i fremtiden, siger Lars Hvidtfeldt og tilføjer.

- Der skal være økonomi i dyrkningen. Man skal ramme den rette efterspørgsel, så der er noget, vi skal se på. Vi skal sætte struktur på, hvordan dyrkning skal se ud. Helt åbenlyst passer produktet godt ind i de tendenser, vi ser, om at man skal spise mindre kød, og quinoa har en række essentielle aminosyrer, siger Hvidtfeldt.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame