Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fosforloft giver ekstra arbejde til gødningsregnskabet

Jan. 2019 | Af Anders Melchiorsen, freelancejournalist

  • 103036_1

Ny fosforregulering kræver ekstra papirarbejde, når gødningsregnskabet skal gøres op, og det resulterer i ringe start for visse afgrøder.

Med planperioden 2017-18 blev ændringer i gødsknings- og harmoniregler præsenteret. Og på nogle punkter er der tale om væsentlige ændringer i forhold til tidligere år. Det har givet planteavlskonsulenter mere at se til, når det gælder den obligatoriske opgørelse af bedrifters gødskningsregnskaber. En af de store ændringer er begrænsningen på udbringning af fosfor på markerne og registreringen heraf. I Nordjylland har chefkonsulent for planteavl hos Agri Nord, Flemming Floor Jensen, bemærket den ekstra tid og kræfter, det kræver at lave registrering af både kvælstof og fosfor for landboforeningens kunder.

- Vi bruger mellem 15 minutter og op til en time ekstra på grund af de nye fosforregler, for hvert gødskningsregnskab vi gennemgår, og med 2500 kunder bliver det til rigtig meget ekstra tid, siger han.

Også ved Sagro i det midtjyske melder planterådgiver Hanne Jacobsen om mere arbejde i opgørelsen af gødningsregnskaberne.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame