Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dybe rødder og gen-selektion skal sikre robuste afgrøder

Jan. 2019 | Af Anders Melchiorsen

  • 103039_1
  • 103039_2

Afgrøder skal længere frem i tiden kunne klare klimaforandringer, og det kræver robusthed over en bred kam. Forædlingsvirksomheder og universiteter arbejder sammen om udfordringerne.

Klimaforandringer betyder højere temperaturer, store vandmængder og tørke. For at forberede afgrøderne til de fremtidige strabadser arbejder virksomheder og universiteter sammen for at blive klogere på, hvilken måde forskellige afgrøder reagerer, og hvad der skal til for at sikre gode sorter, der er modstandsdygtige.

Blandt virksomhederne er Sejet Planteforædling, Nordic Seed, Danespo og DLF, der tester forædlingslinjer i privat regi og i samarbejde med København-, Aarhus-, og Aalborg Universiteter.

Samarbejdet foregår om RadiMax-anlægget, der blev indviet i 2015, har gjort det muligt at lave tests af afgrøders rodnet og vanding i dybder ned til tre meter, og efter tre vækstsæsoner er der trukket værdifuld viden ud af forsøgene. Det fortæller Kristian Thorup-Kristensen, der er professor i afgrødevidenskab ved Københavns Universitet, og har været med fra begyndelsen.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame