Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Selvkørende og bugseret sprøjte supplerer hinanden

Feb. 2019 | Af Helge Plougmann Nielsen

  • 103482_1
  • 103482_2
  • 103482_3
  • 103482_4

Allestrup Maskinstation i Himmerland kører både med en selvkørende og en bugseret John Deere sprøjte, og sådan vil det også være fremadrettet.

Ud over at drive en alsidig maskinstation med 12 ansatte, dyrker Henrik Nielsen, Allestrup Maskinstation, også selv cirka 600 hektar med korn og majs. Maskinstationen har speciel fokus på husdyrgødning, såning og håndtering af grovfoder. Maskinstationen er placeret i et område med mange husdyr, men på trods af det sprøjtes der årligt cirka 6.000 hektar.

For to år siden investerede maskinstationen i en selvkørende John Deere R4040i sprøjte, og som supplement blev der sidste år købt en brugt John Deere R962i sprøjte.

- Førhen havde vi to trailersprøjter, og da vi i 2016 stod over for at skulle investere i ny sprøjte, kom vi til at se på, at der stort set altid stod en traktor foran en af sprøjterne. Vi oplevede også, at når vi endelig fik sprøjten spændt fra, og anvendte traktoren til andre formål, var det så godt som sikkert, at der kom en sprøjteopgave, der skulle udføres, forklarer Henrik Nielsen og tilføjer:

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame