Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nye testresultater bekræfter: Flere sprøjtetimer og bedre afsætning med Hardi Twin

Feb. 2019 | Af Helge Plougmann Nielsen

  • 103486_1
  • 103486_2
  • 103486_3
  • 103486_4

Forsøgscenter Flakkebjerg under Aarhus Universitet har testet den luftassisterede Hardi Twin op imod en traditionel marksprøjte, og med Twin som vinder på alle parametre.

Nye regler om afdriftsreduktion sætter fornyet fokus på marksprøjtens evne, til at holde afdriften på et minimum, samtidig med at der holdes en jævn dosering, og fortages en ensartet afsætning af sprøjtevæsken i hele bommens arbejdsbredde. De fleste sprøjter lever op til ovennævnte parametre ved lave hastigheder og under optimale vindforhold. Men hvad sker der, når hastigheden øges, og vindforholdene skifter fra optimal og til mindre optimale forhold? Det belyser en ny rapport, der er bestilt af Hardi og er udført af Flakkebjerg under Aarhus Universitet. Ud over forskelige hastigheder og vindforhold fokuseres der i testen på, at sammenligne en traditionel sprøjte med Hardi Twin, der anvender luft til at retningsbestemme og afsætte sprøjtevæsken.

I forsøget blev der anvendt en Hardi Commander 4500 med en 24 meter bred Twin Force sprøjtebom, der var monteret med ISO LowDrift 025 dyser, og der blev anvendt et tryk på tre bar. Afprøvningen skete ved en lav vindhastighed på tre til fire meter/sekund og ved en høj vindhastighed på seks til otte meter/sekund.

Både Twin og den konventionelle sprøjte blev afprøvet ved otte kilometer i timen og en væskemængde på 150 l/ha, samt ved 12 kilometer i timen og 100 l/ha. Derudover blev kun Twin testet med 16 kilometer i timen og 75 l/ha.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame