Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Reglone-forbud sætter dansk kartoffelproduktion under pres

Feb. 2019 | Af Anders Melchiorsen, freelancejournalist.

  • 103490_1

Fremtiden for danske kartofler ser dyster ud, efter nedvisningsmidlet Reglone snart bliver forbudt. 2019 bliver et afgørende år, hvor alternative løsninger skal afprøves. Ingen af dem ser ud til at være så effektive som sprøjtemidlet, og det stiller branchen i en svær situation

Den danske produktion og eksport af konventionelt dyrkede kartofler kan være i fare, efter at EU-forbud mod sprøjtemidlet Reglone træder i kraft fra februar 2020. Nedvisningen af særligt læggekartofler er altafgørende, så kartoflerne standser væksten og der bliver dannet en skindfast overflade på knoldene. Og her spiller Reglone en afgørende rolle. Avlere, virksomheder og interesseorganisationer efterlyser muligheden for at anvende Reglone i en overgangsperiode indtil der er fundet et egnet alternativ, enten mekanisk eller kemisk. Produktionschef Kim Madsen fra Danespo, der producerer læggekartofler til eksportmarkeder, er også bekymret for fremtidsudsigterne.

- Det kan blive enden for danske læggekartofler og grundlaget for vores virksomhed. Vi er få firmaer i Danmark, der lever af at eksportere læggekartofler, og hvis der nogen, der er afhængige af Reglone, så er det os, siger han.

Kvaliteten af danske læggekartofler er høj, og det skulle gerne ifølge ham blive ved med at være på den måde. Og her kan det ifølge både branchefolk og rådgivere være svært at holde det høje niveau for de danske kartofler. Ved rådgivningsvirksomheden Sagro er planterådgiver Jesper Kjelde også bekymret.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame