Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Portalsprøjten Speedy leverer præcision i højderne

Feb. 2019 | Af Marianne Nørmark

  • 103494_1
  • 103494_2
  • 103494_3
  • 103494_4

LMO lancerer i samarbejde med et team af udviklere af GPS-systemer, hydraulik og avanceret sprøjteteknik en helt ny forsøgssprøjte, der både kan udvides i bredden og gå op i højderne.

LMO's nye portalsprøjte er nærmest som et avanceret rumskib i sammenligning med deres tidligere primitive cykelsprøjte. At se de to sprøjter overfor hinanden er som en tidsrejse i landbrugets udvikling.

Forsøgssprøjten har været længe undervejs og været et stort ønske i næsten syv år fra forsøgsafdelingen hos LMO. Nu står den endelig klar til at blive afprøvet på forsøgsparceller rundt i Østjylland og hos landmænd, der lægger jord til LMO's forsøg. Sidst i januar blev sprøjten præsenteret for hele teamet af samarbejdspartnere ved en forsøgsgård ved Harlev.

- Vores ønske til sprøjten har været, at den skal være nem at håndtere og være fleksibel i bredde og højde. Den skal kunne transporteres rundt i landet på en trailer, den skal kunne indstilles i bredden fra 1,5-3 meter og kunne indstilles i højden fra 1,6 -2,20 meter, så den kan sprøjte høje afgrøder som majs og raps. Det er også vigtigt, at den er med til at forbedre arbejdsmiljøet for dem, der skal bruge sprøjten, så de ikke har direkte kontakt med væsken i sprøjterne, fortæller Peter Porse, teamleder i forsøgsafdelingen hos LMO.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame