Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dansk-svensk succes med præcisionsjordbrug til lavpris

Mar. 2019 | Af Anders Melchiorsen, freelancejournalist

  • 103994_1

Svensk mælkeproducent er med hjælp fra dansk virksomhed kommet i gang med præcisionsjordbrug med sine ældre maskiner til en brøkdel af prisen for en ny maskinpark

På Sven Karlssons bedrift, Salltorp Landbruk, der ligger ved Vessigebro tæt ved Falkenberg i Sverige, er maskinerne blevet opgraderet til en ny tidsalder, hvor præcisionsjordbrug vinder mere og mere indpas. Efter at have hørt om den danske virksomhed AG Precisions produkter fra en kollega, besluttede han at finde ud af, hvordan foderproduktionen til bedriftens 250 køer kunne gøres smartere med den eksisterende maskinpark. Idéen var ikke kun at spare penge på sprøjtemidler og gødning, men i særlig grad at kunne drive et så miljøvenligt landbrug som muligt.

- Jeg gjorde det, fordi jeg ville være på forkant med udviklingen, da den politiske debat i Sverige handler meget om reduktion af både sprøjtemidler og kvælstof, siger Sven Karlsson.

Det var i efteråret 2018, Anders Stefansen fra AG Precision blev kontaktet af den svenske landmand. Virksomheden distribuerer og rådgiver om produkter fra AG Leader på det danske marked, men vil gerne udvide og udvikle sine forretninger til det blå-gule land på den anden side af sundet. Ifølge Anders Stefansen er der et stort potentiale i at sælge til de svenske kunder, da der i Sverige er et større fokus på at opgradere de eksisterende maskiner fremfor at se sig om efter helt nye.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame