Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Større præcision, bedre bundlinje

Apr. 2019 | Af planterådgiver Jens Peder Pedersen, Sagro

  • 104419_1
  • 104419_2
  • 104419_3

Præcisionsjordbrug er i denne tid på manges læber, der er ingen tvivl om at præcisionsjordbrug og graduering er i vækst, og har fremtiden foran sig.

Som rådgiver hos Sagro, med interesse for emnet, spørger man sig selv, hvad er min rolle og hvor kan jeg hjælpe landmanden til bedre bundlinjen i marken. Der er et væld af spændende muligheder for at påvirke bundlinjen positivt, og udfordre fokus og optimering i markbruget med data, præcisionsjordbrug og graduering. Man kan undre sig over, at det ikke er mere udbredt, med den store variation, der er i de danske marker. Svaret er nok, at selvom data og teknik er let tilgængeligt, har den rigtige løsning har en grad af kompleksitet og selvransagelse indbygget, som kræver god faglig sparring i marken. Det handler om at træffe oplyste valg, og handle rigtigt på tilgængelig viden og data. Her kan den fagligt dygtige rådgiver hjælpe med at komme rigtigt i gang, og tolke data til de rigtige handlinger og gradueringer, som giver større præcision, mere fokus og en forbedret bundlinje i marken.

Faktum er, at mange bedrifter har maskiner, som manuelt eller automatisk kan graduere udsæd, gødning eller planteværn. Det giver muligheder for øget fokus på optimering i marken, og bedre udnyttelse af udbyttepotentialet over hele marken.

Har man ikke testet sin teknik, er der gode muligheder i år, og det er bare med at komme i gang. Teknikken er efterhånden så let at bruge, og de data, som skal bruges til at træffe den faglige beslutning, er meget let tilgængelige. Så hvorfor ikke gå i gang ? og få bedre bundlinje af den teknik, der er investeret i? Hvis ikke andet bør man bruge det tilgængelige data til at lade sig inspirere, og øge fokus på, om det man gør i marken er optimalt?

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame