Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Præcisionssprøjtning: Den rette databehandling er nøglen

Jun. 2019 | Af METTE BØRSEN, Datalogisk A/S

  • 105420_1
  • 105420_2
  • 105420_3

Dataindsamling og dokumentation vil fortsat være et stigende behov og krav inden for landbruget. Datalogisk og AgroIntelli har præsenteret landbrugselever for løsninger, der i fremtiden kan spare store mængder kemi.

For den fremtidige landmand er det essentielt at kunne bruge data fornuftigt. Det indbefatter også at kunne analysere og tolke på dem. For kun på den måde har eksempelvis indsamlet markdata værdi.

Når der overordnet bliver snakket om præcisionssprøjtning blandt virksomheder og udviklere, må ét af målene være at få kommunikeret tilgængelig og brugbar teknologi og viden ud til relevante målgrupper.

citat start

Det, der halter ude i virkeligheden, er, at få en datamængde ordentlig analyseret og brugt så det giver mening, værdi og besparelse

- Kristian Møller, AgroIntelli

citat slut

Hvad der er muligt på nuværende tidspunkt, hvilke værktøjer der er, og hvordan de arbejder sammen. Datalogisk og AgroIntelli besøgte tidligere på året flere landbrugsskoler for at sætte fokus på WeedMaps-kameraet, som Datalogisk har vurderet til at kunne spare landmanden op imod 20 procent på forbruget af kemikalier over en periode på to til fire år.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame