Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Håndholdt kornscanner klar til dansk høst

Jul. 2019 | Af ANDERS MELCHIORSEN

  • 105860_1
  • 105860_2
  • 105860_3
  • 105860_4

Den finsk-udviklede, håndholdte kornscanner, GainSense, er kommet på det danske marked. Det er det første mobile kornanalyseapparat, der hurtigt kan give svar på protein-, fugt- og stivelsesindhold.

Den finske virksomhed GrainSense har udviklet et håndholdt, batteridrevet korn-analyseapparat, der kan tages med ud i marken. Det giver nye muligheder for på kort tid at analysere kornkvaliteten, hvad enten det er i marken eller i siloen. I høstsæsonen 2018 blev produktet solgt i hjemlandet, og nu er det klar til salg i Danmark og 10 andre europæiske lande.

Den danske forhandler Geoteam har solgt de to første apparater, og som høsten nærmer sig, bliver der større interesse. Geoteam har tidligere fået flere henvendelser fra kunder, der har efterspurgt et produkt, der hurtigt og nemt kunne give analyseresultater fra afgrøderne, når man står ude i marken.

citat start

Den store fordel er, at det er nemt at lave målingerne, og at apparatet kan tage målinger op til tre uger før høst

- Henrik Rhode Nissen, kundekonsulent i Geoteam

citat slut

Tre til fem gram

For at lave en måling, tager man først en referencemåling med et tomt apparat. Derefter lægger man mellem 60 og 80 kerner, eller hvad der svarer til tre til fem gram, på en glasplade, og prøven måles i løbet af fire sekunder. Fra de to målinger kan kernernes absorbans-tværsnit (ACS) blive afgjort. Forskellige kalibreringsalgoritmer anvendes til at finde frem til mængden af protein, fugt, kulhydrater og olie, og det er også muligt at tage flere prøver i den samme afgrøde og lave et gennemsnit deraf.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame