Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fjern flyvehavren og undgå øgede omkostninger

Jul. 2019 | Af ANYA ENGELBRECHT, freelancejournalist

  • 106089_1
  • 106089_2
  • 106089_3

Det er lovpligtigt at fjerne flyvehavre, og bliver det ikke gjort rettidigt, kan det sænke udbyttet og give unødvendige omkostninger til bekæmpelse. Et marksynskøretøj gør det nemmere at spotte flyvehavren og letter lugningen betydeligt.

Det kan hurtigt blive til rigtig mange kilometers gang, når flyvehavren skal luges fra markere. Men fjernes, det skal det, for det er nemlig lovpligtigt. Både på dyrkede og udyrkede arealer har brugeren eller ejeren af jorden pligt til at fjerne flyvehavren, så snart den bliver opdaget.

Hvis ikke flyvehavren bliver fjernet, spreder den sig hurtigt, og det kan få konsekvenser for udbyttet og øger omkostningerne til bekæmpelsen. Derfor er det vigtigt at bekæmpe flyvehavren rettidigt. Det kan gøres enten mekanisk eller med kemi, men den mest anvendte metode er manuel lugning.

citat start

Marksynskøretøjet giver et bedre overblik, fordi man sidder i akshøjde

citat slut

En af dem, der har helt styr på manuel lugning af flyvehavre, er Peter Offersen, der står bag flyvehavren.dk. Han har i mange år arbejdet med at rense marker for de uønskede planter og har udviklet et marksynskøretøj til at lette arbejdet. Med marksynskøretøjet kan man spare de tidskrævende vandringer i marken, og det kan i sidste ende ses på bundlinjen.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame