Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sådan kommer du i gang med reduceret jordbearbejdning

Aug. 2019 | Af KASPER KJÆR OLSEN, planteavlskonsulent ved Patriotisk Selskab

  • 106182_1
  • 106182_2
  • 106182_3

Et godt sædskifte er afgørende, når du vil arbejde med reduceret jordbearbejdning.

Sædskifte er nøglen til succes i det reducerede jordbearbejdningssystem og er ikke afhængig af udstyret, du kører med i marken. Dermed ikke sagt, at grejet aldrig har betydning for resultatet. Er der græsproblemer i det pløjede system, eller reducerede for den sag skyld, kan det skyldes et dårligt sædskifte.

Inden du forsøger dig med det reducerede jordbearbejdningsystem, bør du få styr på græsserne først, og er du kørt sur i græsser i det reducerede system, kan en strategisk pløjning være en løsning, da det vil viske tavlen ren igen.

citat start

Det reducerede system har sine fordele på mere uensartede jorde, hvor jordboniteten svinger fra sand til ler, på meget lerede jorde over JB 6-7 samt på små og kantede marker,
hvor effektiviteten er
for lille ved ploven

citat slut

Et minimum af 25 procent vårsæd i sædskiftet og gerne 40 procent vil minimere opformering af græsser og holde det på et niveau, hvor der ikke bliver tabt på udbyttesiden. Det er naturligvis på den enkelte mark, der skal ses på i forhold til sædskifte og ikke på bedriften som helhed, når vi snakker græsukrudt.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame