Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sammensæt dit eget rådgivningsteam på tværs af Europa

Aug. 2019 | Af CHRISTINA YDING HAHN ELGAARD, markskribent

  • 106302_1
  • 106302_2

Hvis der ikke var et rådgivingssystem, som vi kender det i dag, hvor ville du så hente din viden? Agros markskribent giver her nogle bud.

Har du overvejet, hvad der ville ske, hvis vi nedlagte hele rådgivningssystemet, som vi kender i dag? Hvor ville vi danske landmænd, så få vores viden fra? Ville det for eksempel være via sparring på Twitter, online fora og private rådgivere ligesom i England?

Med under 10.000 professionelle landbrug i dag, en forventning om maksimalt 7.000 allerede i 2025 og en yderligere reduktion til 5.000 professionelle landbrug i 2030, er det givet, at der skal ske en drastisk ændring i rådgivningsbranchen. Hvis vi laver en hurtig optælling af de gennemsnitlige medarbejdertal ud fra Proff.dk, så er der i de ti største rådgivningscentre ansat omkring 2.000 medarbejdere.

Hov, lad os lige sammenholde det med forventningen om, at der kun er 7.000 professionelle landbrug tilbage i 2025. Kan det virkelig passe, at der skal så mange rådgivere til for at hjælpe så få landmænd? Eller er de fleste af rådgiverne i virkeligheden tilknyttet deltids- og hobbybrugerne? Og i så fald, hvordan kan vi så sikre, at rådgivningscentrene fokuserer deres ressourcer på vores segment?

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame