Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sådan gør du dine marker vinterklar

Sep. 2019 | Af RASMUS WILLESEN, presse- og kommunikationsansvarlig, LMO

  • 106560_1
  • 106560_2

Det er nødvendigt at give de nysåede afgrøder optimale forhold for at klare sig gennem vinteren. Det indebærer blandt andet ukrudtsbekæmpelse i efteråret, bekæmpelse af snegle og ikke mindst tildeling af mangan samt kali enkelte steder, fortæller planteavlskonsulent fra LMO.

- Hvis du ikke forbereder dine nysåede afgrøder til den kommende vinter, er det ikke sikkert, du har noget at arbejde på i foråret.

Så kontant lyder meldingen fra Christian Lervad-Bach, planteavlskonsulent hos LMO, som råder de danske landmænd til at være særligt omhyggelige med afgrøderne i efteråret. Det gør, at de kan klare sig bedst muligt gennem en kold vinter.

citat start

Det er alfa omega at få ukrudtsbekæmpet ordentligt i efteråret, for det er klart den bedste mulighed, vi har for at komme græsukrudt til livs. Det skyldes blandt andet, at ukrudtet i både hvede, vinterbyg og rug følger kornets vækst

citat slut

- Det er ekstremt vigtigt, at man som landmand har styr på overvintring af sine afgrøder. En stor del af høstens udbytter ligger nemlig i selve etableringen og overvintringen. En dårlig afgrøde i foråret kan du ikke gøde op til topudbytter, og derfor er det vigtigt, at man har en god afgrøde hele året rundt, siger Christian Lervad-Bach fra LMO og peger på, at høstens grundsten lægges i efteråret og i perioden op til vinteren.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame