Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ledere i landbruget netværker med succes

Dec. 2016 | Af ANETTE ECKHOLDT, freelance journalist

  • 92832_1
  • 92832_2
  • 92832_3
  • 92832_4

For tre år siden oprettede Lean ekspert Susanne Pejstrup den første LederGruppe, hvor både unge og erfarne ledere i landbruget danner netværk med det fælles mål at blive bedre ledere uanset driftsgren. Agrar+ var med ved første møde i 2013 og har nu opsøgt en af deltagerne, som dengang syntes, at ledelse var en svær disciplin og en konstant udfordring.

- Jeg synes for eksempel, at det er svært at få sat det rigtige hold, at motivere medarbejderne og at blande dansk og udenlandsk arbejdskraft, sagde 49-årige svineproducent Dorte Wildenschild ved første møde i ledernetværket. Sammen med ægtefællen har hun siden 1986 drevet Tummelsbjerg i Gråsten, hvor de har 1.000 søer, og smågrisene sælges ved ni kg. De arbejder begge med i stalden og har i dag tre danske medarbejdere - dengang havde de fire plus en vikar.

Den første LederGruppe havde oprindeligt ni deltagere, som var en blanding af unge og erfarne på tværs af driftsgrenene; planter, kvæg, svin og mink. Senere kom gartnere til og andre er gået ud. Her tre år senere består gruppen af syv af de oprindelige deltagere, som mødes fire gange årligt.

citat start

? Netværket er en fantastisk måde at få nye input og se tingene fra andre sider

citat slut

- Den tværfaglige gruppe har den fordel, at vi bliver udfordret på en ny måde, og diskussionen ender ikke i fagspecifikke emner, men holder sig til emner omkring ledelse. En overgang havde vi en automekaniker med, og det er ikke nogen ulempe, at deltagerne kommer fra forskellige brancher, forklarer Dorte Wildenschild.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame