Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ny forskning spår lys fremtid for biologisk bekæmpelse

Jul. 2017 | Af NATASJA LYKKE CORFIXEN, kandidatstuderende og studentermedhjælper, Københavns Universitet, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

  • 95835_1
  • 95835_2
  • 95835_3
  • 95835_4

Biologisk bekæmpelse er et lovende alternativ til pesticider, og forskningen kommer tættere på at forstå, hvordan forskellige former for biologisk bekæmpelse kan spille sammen. Senest i forhold til, hvordan en effektiv insektdræbende svamp påvirker naturlige og kommercielle nytteinsekter.

Svampe, vira og bakterier kan alle bruges i mikrobiologisk bekæmpelse, og er alle gode våben i kampen mod skadedyr. Landmanden kan bruge for eksempel svampesporer til at bekæmpe bladlus eller frugtavleren vira til at inficere æbleviklerlarver.

Og i takt med, at markedet og interessen for mikrobiologisk bekæmpelse vokser, kommer nye spørgsmål op til overfladen - hvordan påvirker indsatser med mikrobiologisk bekæmpelse andre effektive former for biologisk bekæmpelse? Vil mikrobiologisk bekæmpelse for eksempel samarbejde med eller modarbejde nytteinsekter som rovinsekter og snyltehvepse?

For på trods af, at mikrobiologiske midler har mange fordele, er der stadig meget, vi ikke ved om biologisk bekæmpelse af skadedyr, og de forskellige midlers effekt på nytteinsekter. Den viden er vigtig, fordi mikrobiologisk bekæmpelse netop ikke skal have negative konsekvenser for de andre naturlige mekanismer, der beskytter afgrøderne. Sådan fortæller lektor Lene Sigsgaard, der har beskæftiget sig med mange typer af biologisk bekæmpelse siden 90'erne.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame