Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Arbejdsmiljø starter hos ledelsen

Jun. 2018 | Af LONE HØJGAARD BORG, arbejdsmiljøkonsulent, Seges

  • 100444_1
  • 100444_2
  • 100444_3
  • 100444_4

Ledelsen spiller en central rolle i arbejdsmiljøarbejdet, og går det godt, ses det på bundlinjen. Systematik og strategi styrker sikkerheden på arbejdspladsen, og skaber god trivsel.

Gå systematisk til værks og inddrag dine medarbejdere. Arbejdsmiljølovgivningen stiller en række krav til virksomheder, derfor er det godt at skabe et overblik og herefter gå systematisk til værks. I figur 1 ses et eksempel på et årshjul med de aktiviteter, man som minimum bør have styr på.

Ledelsen bør, i samarbejde med arbejdsmiljørepræsentanten, planlægge gennemførelsen af aktiviteterne hen over året. Hvis det er en lille virksomhed, der ikke har valgt en arbejdsmiljørepræsentant, inddrages de ansatte på anden vis. Det er hensigtsmæssigt at kigge på årets gang i virksomheden og lægge arbejdsmiljøarbejdet uden for spidsbelastningsperioderne. Samtidig er det vigtigt at tænke strategisk og gennemføre eftersyn af maskiner inden høst, gyllekørsel mv.

Konklusionen er, at det giver stor værdi for både virksomheden, ledelsen, medarbejderne og samfundet, at styre efter et godt arbejdsmiljø for alle.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame