Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sådan har Stensbølgård tacklet tørken

Aug. 2018 | Af Søren Vang, landbrugselev

  • 100992_1
  • 100992_2
  • 100992_3
  • 100992_4

Måske skal vi frem for alt forberede os på et langt mindre forudsigeligt vejrlig, og det vil kræve, at vi tænker mere langsigtet robusthed ind i vores dyrehold og planteavl.

Tilbage i maj-nummeret af Bovi skrev jeg en beretning fra Økodag på Stensbølgård, hvor jeg er elev hos landmand Johan Frederiksen. Her noterede jeg mig, at der ikke var meget græs til køerne i medio april, da køerne blev lukket ud for første gang i år. Omkring tre en halv måned senere er situationen stort set den samme: nu skyldes det dog ikke kulde og vinterligt forårsvejr, men derimod tørke og varme.

Første slæt kom i hus den 19. maj med et nogenlunde udbytte, men siden har vi oplevet tørke på linje med det meste af landet, og således har vi ikke fået noget nedbør af betydning i over to måneder, hvilket naturligvis sætter sine spor.

På ejendommen har vi 120 økologiske RDM-køer med opdræt, 225 høns i mobilt hønsehus, tre hektar grøntsager og omkring 150 hektar med foderafgrøder: Kløvergræs, majs, grønrug og vårsæd. Mælken leveres til Hansens Is, æggene sælges i vores gårdbutik ? det samme gør produktionen af grøntsager, der desuden også afsættes til restauranter i Københavnsområdet.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame