Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Udfordringer ved halthedsvurderinger

Aug. 2018 | Af KAMILLA KÔNIG, dyrlæge

  • 101157_1
  • 101157_2
  • 101157_3
  • 101157_4

Er halthedsvurdering i din besætning blevet til elastik i metermål? Forstå hvilke barrierer, der skal overkommes, så du kan opnå succes.

En halt ko bliver hurtigt en dyr fornøjelse. Selvom både de direkte og indirekte omkostninger forbundet med klov- og lemmelidelser kan beregnes ved hjælp af Simherd, så kan det være svært at sætte tal på for eksempel den manglende velfærd, som taberkøer oplever og de heraf afledte konsekvenser, så som medarbejdernes oplevelse af at arbejde med halte køer og den ekstra tid, som skal bruges.

Dertil kommer, at foruden tab af mælk (både nedsat ydelse og mælk, der kasseres ved tilbageholdelsestid), påvirker halthed også reproduktionen. Der følger et uønsket huldtab, uforudsete udgifter til klovbeskæring og pålagte bandager, og så er køerne i langt større risiko for at blive sat ud tidligere end planlagt.

Ved en rundspørge hos engelske landmænd fandt man, at disse udgifter og manglende indtjening blev undervurderet af landmændene. Der var en tendens til, at de kun fokuserede på de åbenlyse udgifter til klovbeskæring eller dyrlægebehandling, men ikke overvejede de afledte konsekvenser.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame