Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nyt fra New Zealand: Trafikuheld, fyring og kælvning i dølgsmål

Sep. 2018 | Af LONE MELLON, mælkeproducent, New Zealand

  • 101330_1
  • 101330_2
  • 101330_3

Calciumpatroner har vist sig at være et fremragende værktøj mod mælkefeber, men en fyring af fodermesteren har givet skår i glæden. Og så er der kommet ny ledelse i andelsmejeriet.

Foråret er over os. Det har givet grøde I luften, og vi er to tredjedele igennem kælvningerne. Den sidste del af vinteren og her de første dage af foråret har været meget våde, så der har skullet jongleres en del med foldene og kogrupperne for at undgå for meget strukturskade på græsmarkerne.

Stort set har det gået godt indtil nu med meget få problemer med kælvninger og mælkefeber. Her på Okaramio Valley Farm har vi brugt calciumpatroner, som jeg så på den store landbrugs udstilling, vi var på tidligere. Køene får en, når de kommer ind, efter de har kælvet, og det har virket rigtig godt. Det er også meget nemmere end at skulle give dem en pose under huden af en metrobolic-opløsning, som vi plejede at gøre til alle køer over 5 år for at modvirke mælkefeber. Vi har faktisk kun haft to med mælkefeber, og de fik det, før de var blevet taget ind.

Køerne er alle hjemme nu efter deres vinterferie på engen, og foldene er nu overtaget af får og kødkvæg, som også er i gang med både at læmme og kælve. Det er Frederiks arbejde, da fårene og kødkvæget er hans. Han kom tilbage den 18. juli, og tre dage senere begyndte de første køer at kælve, så der har været fuld tryk på for ham lige siden.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame