Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Alle taler om bæredygtighed - sådan måler du den

Dec. 2018 | Af Anette Eckholdt, freelancejournalist

  • 102658_1
  • 102658_2
  • 102658_3
  • 102658_4

Landbrugets klimabelastning er et stort tema i næsten alle fora. Men CO2-udledning er imidlertid kun ét af flere parametre, når vi taler om bæredygtighed. Mælkeproducent Frode Lehmann, Broager, er en af de danske landmænd, som får analyseret bæredygtigheden på sin ejendom med Rise-modellen.

- Rise er en omfattende gennemgang og vurdering af graden af bæredygtighed på min bedrift. Analysen laves af en konsulent, og resultatet er et øjebliksbillede, men de data, som konsulenten bruger, bygger dels på et omfattende interview med ca. 300 spørgsmål og dels årsregnskab, gødnings- og eventuelt pesticidregnskab samt markplan og oplysninger fra CHR-registret. Første gang brugte vi nok 3-4 timer på interviewet, anden gang lidt mindre, siger 60-årige Frode Lehmann over et glas mælk ved køkkenbordet.

Han og konen har været økologer siden 1994 og leverer mælken fra deres 110 køer til Naturmælk, hvor han har siddet i bestyrelsen i 11 år - de seneste som ni for formand. I december i år stoppede han på posten.

I lyset af den store opmærksomhed, der allerede er og må forventes at komme på bæredygtighed i de kommende år, er hans 29-årige søn Rasmus også begejstret for Rise-værktøjet. Han blev agrarøkonom fra Gråsten i sommer og er netop vendt hjem for at forberede overtagelsen af gården. Den kommer sandsynligvis til at ske sammen med broderen, der er agronom og forsker i Foulum.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame