Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Viking stopper for salg af usorteret jerseysæd

Jan. 2019 | Af PER HENRIK HANSEN, freelancejournalist

  • 103008_1
  • 103008_2

Viking og Landbrug & Fødevarer er enige om at stoppe rutinemæssig aflivning af jersey tyrekalve. Midlerne er kønssorteret sæd og brug af sæd fra kødkvægsracer.

Indenfor de næste par år vil kvægavlsforeningen Viking stoppe markedsføring af ikke-kønssorteret sæd fra jerseytyre. Derefter vil der kun blive født renracede jersey-tyrekalve i de cirka 10 procent af tilfældene, hvor kønssorteringen fejler og giver en tyrekalv i stedet for den ønskede kviekalv, eller hvor formålet er at få en ny avlstyr. Det betyder, at den rutinemæssige aflivning af tyrekalve vil være fortid, både i økologiske og konventionelle besætninger.

Den præcise dato for ændringen vil blive besluttet på et møde midt i januar med deltagelse af blandt andre Dansk Jersey / Viking og Landbrug & Fødevarer, Kvæg. Det oplyser Peter Larson, Viking Genetics' Breeding Manager for jersey.

Parterne har forberedt ændringen i det seneste år, men der er fortsat en teknisk udfordring, der skal løses. Enkelte af Vikings jersey avlstyre leverer nemlig sæd, som ikke har en kvalitet, der kan sorteres.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame