Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Økonomien kører, men der er ugler i mosen

Jan. 2019 | Af JENS KORNBECK, analytiker hos Agrocura

  • 103162_1
  • 103162_2
  • 103162_3
  • 103162_4

Fortsætter højkonjunkturen i USA, eller spidser tingene til?

Den amerikanske økonomi har det forgangne årti vist positive takter. Fortsætter det frem til juli 2019, vil det være den længste højkonjunktur målt side 1854 og vil dermed slå rekorden på 120 måneder lavet i 1990érne. I historisk sammenhæng betyder det, at vi er langt henne i opsvinget i USA, men er det ensbetydende med, at tingene spidser til?

Økonomisk set var specielt starten på 2018 et år med fremgang set globalt. Fremgangen er ført an af USA. Trumps skattereform var med til at kaste benzin på et bål, der egentlig allerede var godt i gang. Det ligger til grund for en strammere pengepolitik, som er bestående af en slankning af centralbankbalancen og formentlig fire rentestigninger. Det sidste rentemøde den 19. december i USA ligger efter deadline på denne artikel. Bløde kommentarer fra centralbankchef Jerome Powell i slutningen af året skabte dog tvivl, om Fed vil bevare den aggressive pengepolitik, der var lagt op til for 2019. Det fik de femårige renter til at dykke ned under de treårige og toårige for første gang siden 2007. Det gav måske de første signaler på, at der er ugler i mosen i den amerikanske økonomi.

citat start

Europas økonomi er i fremgang, men hviler på et skrøbeligt fundament

citat slut

I det hele taget sluttede markedet året af med frygt, om kadencen kan holdes i den globale økonomi. Samtidig eskalerede en handelskrig i løbet af 2018, mellem verdens to største økonomier (Kina og USA).

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame