Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Her står 70 mennesker i kø for at købe mælk

Jan. 2019 | Af Sofia Spirou, freelancejournalist

  • 103163_1
  • 103163_2
  • 103163_3

Det græske andelsselskab Thes Galas medlemmer klarer sig væsentligt bedre end konkurrenterne. Årsagen er blandt andet 60 mælkeautomater og evnen til at tænke nyt.

Den græske mejerisektor har vist sig at være robust gennem store depression, der har haft sit greb om landet siden 2007. På grund af usikkerhed og et nøgternt erhvervsklima har mange mælkeproducenter vendt sig mod eksport for at minimere risikoen på hjemmemarkedet.

Men mange synes stadig, at en lys fremtid er mere eller mindre en umulighed. Derfor har Thes Gala, et ungt andelsselskab, besluttet at investere i at levere mejeriprodukter til hjemmemarkedet. Og det har vist sig at være en succes. Og ikke mindst viser det andre, at det stadig er muligt at få det til at fungere, hvis man blot tør forny sig.

Hvorfor græsk mælk er dyrt

Det er almindeligt accepteret, at den græske mejerisektor ikke kan konkurrere på priserne med andre europæiske lande på grund af høje produktionsomkostninger. En afgørende svaghed for græske husdyrbrug er mangel på græssende græsgange.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame