Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Rådgivningsbesøg og systematik gav sundere kalve

Jan. 2019 | Af Dan Borup Jørgensen, kædechef, Dyrlæger & Ko

  • 103164_1
  • 103164_2
  • 103164_3
  • 103164_4

Dyrlægekæde indsamler systematisk data fra alle rådgivningsbesøg på bedriften og analyserer dem i et computerprogram, der afslører styrker og svagheder i den enkelte besætning. Hos mælkeproducent Lars Grønbjerg på Fyn førte det til bedre sundhed hos kalvene.

Analyse af indsamlede data fra rådgivningsbesøg gav stødet til, at mælkeproducent Lars Grønbjerg i Nørreby på Nordfyn og hans fodermester Jacob Nielsen i sommeren 2017 satte en række tiltag i gang for at slå ned på BRS-virus og dermed få færre kalve med lungebetændelse. Missionen lykkedes, og kalvene i den 235 køer store jerseybesætning har i dag et bedre helbred end før.

At der overhovedet blev sat fokus på BRS-virus på bedriften hænger sammen med, at alle data fra både Lars Grønbjergs besætning og over 1600 andre danske malkekvægsbesætninger løbende bliver analyseret i dyrlægekæden Dyrlæger & Kos database.

Udover at lægge data fra deres egne kunder ind i databasen, kan de 110 kvægfagdyrlæger, som er medlemmer af Dyrlæger & Ko, trække sammenligningsdata fra alle deres kolleger ud af den; selvfølgelig i anonymiseret form. Det kan for eksempel være data om, hvor mange kalve der i gennemsnit får lungebetændelse på grund af BRS.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame