Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fodring efter årstidens restprodukter

Jun. 2019 | Af freelancejournalist Flemming Nielsen

  • 105518_1
  • 105518_2
  • 105518_3
  • 105518_4
  • 105518_5
  • 105518_6
  • 105518_7

Hos mælkeproducent Lars Jeppesen i Svinninge er restprodukter fra kartoffel-, gulerods- og ølproduktion helt centrale i foderplanen til de 650 årskøer

På Æblehøjgård i Svinninge nyder man godt af beliggenheden tæt på Lammefjorden, der er en vigtig kilde til råvarer i foderplanen.

- Cirka 80 procent af vores foder er restprodukter, som for eksempel gulerødder, pastinakker og kartofler, der ikke kan sælges i butikkerne, fortæller Lars Jeppesen, der er sjette generation på Æblehøjgård med 650 årskøer og 950 ha planteavl.

Den resterende del af foderplanen består blandt andet af majs, han selv dyrker samt restpartier af græs, som ikke kan bruges til heste, men er værdsat i kostalden. Foderproduktionen er i høj grad et produkt af et godt samarbejde med planteavlere på Lammefjorden.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame