Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ikke alt guld glimter

Aug. 2019 | Af HANNE SKOVSGAARD PEDERSEN, dyrlæge, ph.d, coloQuick International A/S

  • 106480_1
  • 106480_2
  • 106480_3
  • 106480_4
  • 106480_5
  • 106480_6
  • 106480_7
  • 106480_8
  • 106480_9

Antistoffer fra råmælken er afgørende for kviekalvens senere mælkeydelse. Indførelse af et systematisk råmælksmanagement er simpelt og kræver ikke store økonomiske investeringer, men husk, der er kun én chance.

Et vigtigt fokusområde for enhver virksomhedsejer er at plukke de lavthængende frugter. Dvs. lave de små justeringer, der gør en stor forskel og som bidrager positivt til virksomhedens økonomi. Indenfor kvægbruget, er kvierne grundlaget for besætningens fremtidige mælkeproduktion, og det er derfor afgørende for en god økonomi, at produktionen af kvier resulterer i stærke, holdbare køer med en høj mælkeydelse.

Råmælken er det vigtigste måltid i kalvens liv

Et godt råmælksmanagement er essentielt for at bibeholde kviekalvens fulde potentiale for mælkeproduktion, og dermed opnå en høj kvalitet af besætningens fremtidige malkekøer.

Råmælk indeholder udover næringsstoffer, også en lang række bioaktive stoffer, heriblandt antistoffer. Utallige forskningsforsøg har vist, at råmælkens indholdsstoffer har en positiv effekt på kalvens fysiologi - både i kalvens første levetid, men også senere hen, når den bliver til malkeko (Figur 1).

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame