Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Planlægning og styring af fodringen stiller krav

Okt. 2015 | Af CAMILLA LOUISE BAK, chefkonsulent, Syddansk Kvæg

  • 86682_1
  • 86682_2

Håndtering af foder og det gode fodermanagement kræver ledelse omkring planlægning og styring af foder og fodringssæsonen.

Majshøsten 2015 er på trapperne, og græsslættene er allerede i hus. Sørg derfor for at få lavet en grovfoderstatus for grovfoderbeholdning­erne efter årets høst. En grovfoderopgørelse er nemlig et vigtigt styringsredskab. Hermed dannes det fulde overblik over den kommende fodringssæson. Med en grovfoderstatus kan fodring og foderskift i højere grad planlægges efter beholdningsstørrelse og køernes behov. Godt grovfoder og stabil fodring er motoren i sunde køer og generator for et højt restbeløb.

Kendes lagerbeholdningen for grovfoder på bedriften er det muligt at udforme et stabilt foderbudget for det kommende fodringsår - hermed sikres en stabil fodring gennem året med landmanden ved roret. Uden status og planlægning kan overblikket hurtigt mistes. Og alt for hurtigt svindende grovfoderressourcer kan presse landmanden til fordyret fodersammensætning og eventuelt uhensigtsmæssigt indkøb af supplerende grovfoder.

Estimér det daglige forbrug af græs og majs for den kommende fodringssæson. Hermed kan ensilagestakkens højde - og bredde hvis markstak - nøje afstemmes med planlagt dagligt forbrug, så god fremdrift i stakken sikres. Utilstrækkelig fremdrift kan medføre varmedannelse med tab af foderværdi og nedsat ædelyst som følge.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame