Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Tyske delstatsministre tager et skridt mod mindre mælk i EU

Maj 2016 | Af Bovilogisk

  • 89827_1

På den sidste landbrugsministerkonference i april vedtog ministrene fra de enkelte delstater, en omfattende beslutning om at reducere mængden af mælk. Det bør være muligt for markedsaktørerne at reducere mængden af mælk, der produceres. Mejerier og mælkeproducenter bør blive enige om effektive foranstaltninger for at reducere mælkeleverancerne og gennemføre dem hurtigt, skriver ministrene i en fælles pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen er delstaternes ministre klar til at støtte denne foranstaltning med en nationalt finansierede bonus. Den føderale regering opfordres til at give disse midler eller at sikre finansieringen af en bonus på EU-plan.

Hvis disse frivillige foranstaltninger ikke fører til noget konkret, er landbrugsministerkonferencen villig til at gennemføre reduktion af mængden uden kompensation i henhold til artikel 221 i den fælles markedsordning, som giver mulighed for nationale sanktioner. Forbundsministeriet må studere de faktiske og retlige krav til sådanne mulige sanktioner og gennemføre dem, siger delstatsministrene.

Det er nu op til Forbundsministeren at tage denne afstemning til efterretning og presse på for en europæisk løsning til reduktion af mængden af mælk i Europa. Landmændenes foreninger og sammenslutninger, der repræsenterer mejeribranchen, har som forventet, afvist og protesteret mod beslutningerne fra landbrugsministrene.

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame