Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Udlændingeloven rummer mange faldgruber i landbruget

Apr. 2018 | Af ANDERS STOLTENBERG, advokat, Moltke-Leth Advokater

  • 99494_1

Der er stor bevægelighed for personer i EU, men udlændingelovgivningen skal håndteres korrekt ellers falder hammeren med store bøder, hvis man træder forkert.

I mange år har vi haft store vanskeligheder med at skaffe arbejdskraft i land- og skovbrug. Sammen med den øgede mobilitet og globalisering har dette betydet, at mere end 30 procent af arbejdsstyrken indenfor landbruget udgøres af udlændinge. Mange af disse har status som praktikanter og mange er sæsonarbejdere. Selvom vi har fri bevægelighed for personer i EU, rummer udlændingelovgivningen mange faldgruber, og hammeren falder med store bøder, hvis man træder forkert.

Det er afgørende, om den nye medarbejder kommer fra et EU-land eller fra et land uden for EU.

citat start

... der er rigtig god mening i at få det overholdt...

citat slut

De regler i den danske udlændingelovgivning, der regulerer ansættelse af udenlandsk arbejdskraft er forskellige alt efter, hvor den pågældende person kommer fra. Det afgørende er, om der er tale om en borger fra EU/EØS området eller fra et land udenfor EU/EØS. EØS består af EU-landene samt Island, Norge og Liechtenstein. EØS står for Europæisk Økonomisk Samarbejdsområde.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame