Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Formand vil have ét velfærdsmærke, der dækker hele produktionen

Aug. 2018 | Af HANNE GREGERSEN, freelancejournalist

  • 100926_1

Torben Hauskov håber, forbrugerne i fremtiden kan nøjes med at skulle forholde sig til én mærkningsordning, som skal dække både velfærd, klima og miljø. Det skal styrke branchens image.

Der er ellers mærker nok på danske fødevarer. Mærker, som bedyrer varens kvalitet, bæredygtighed, dyrevelfærd, sundhed, renhed. Og så videre. Det erkender Torben Hauskov, der er formand for Danske Svineproducenter. Alligevel synes han, certificering er en god ting.

Ulempen ved de mærkningsordninger, der allerede er her, er, at hvert enkelt mærke, kun garanterer for sin specifikke ting, for eksempel at grisen er økologisk, medicinfri eller har groet på friland. Mærket siger ikke noget om forholdene på den øvrige del af bedriften.

citat start

...Vi skal vise, hvor dygtige vi er til at holde styr på ressourcerne, når vi fremstiller det her kød...

citat slut

Torben Hauskov vil i stedet gerne have én certificering, der omfatter hele bedriften og produktionen.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame