Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Lånemuligheder med Dansk Landbrugskapital

Sep. 2018 | Af KENNETH KJELDGAARD, specialkonsulent, SEGES Finans & Formue

  • 101323_1
  • 101323_2
  • 101323_3
  • 101323_4

Nye markedsforhold har betydet, at regeringen i samarbejde med fire pensionsselskaber har oprettet Dansk Landbrugskapital, hvis formål er at styrke landbrugets muligheder for finansiering gennem ansvarlig kapital.

Dansk landbrug har siden finanskrisen været udfordret med hensyn til at skaffe finansiering til drift, udvikling og generationsskifte. Adgangen til finansiering er blevet vanskeligere, hvilket skyldes en kombination af lav indtjening, usikre markeds- og prisforhold samt reduktion af egenkapital på grund af fald i jordprisen siden 2009.

Det har betydet, at det kun i de færreste tilfælde er muligt at få finansieret investeringer i en landbrugsvirksomhed hos sædvanlige finansieringskilder. Pengeinstitutterne har generelt været tilbageholdende med at yde finansiering, medmindre landbrugsvirksomhederne selv kunne bidrage med en stor del af finansieringen. Samlet set har det øget kravene til landbrugsvirksomheders selvfinansieringsgrad, og der har været behov for at supplere landbrugsvirksomhedernes eventuelle egenkapital med såkaldt ansvarligt låne- eller aktiekapital.

De nye markedsforhold har betydet, at regeringen i samarbejde med fire pensionsselskaber har oprettet Dansk Landbrugskapital, hvis formål er at styrke landbrugets muligheder for finansiering gennem ansvarlig kapital.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame