Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Krav til danske gylletanke er blandt de slappeste i Europa

Okt. 2018 | Af THØGER RAUN, journalist, FBG Medier A/S

  • 101712_1
  • 101712_2

Producent ser gerne nye tiltag ved byggeri her i landet.

7. februar 2018. Klokken er omkring 10 minutter over 10, og i Østjylland er det koldt som i resten af landet. Vinteren er gået i land, men jorden er dog langt fra frossen i dybden. Før februar afløste en lunken januar en varm december, og det går hen og bliver et problem, da gylletanken på gården ved Gylling Næs syd for Aarhus bryder sammen fem minutter senere. 1300 ton gylle strømmer ud, og et større oprensningsarbejde starter for en gårdejer og for Odder Kommune. Men det vender vi tilbage til.

Slapt regelsæt

Havde vi befundet os Tyskland, ville der under alle nybyggede gylletanke have været en membran mellem jord og betonkonstruktion. Membranen indbygges som en ekstra sikring mod forurening af grundvandet. Men ikke i Danmark. I Skive-virksomheden A-Consult, som bygger gylletanke på tværs af hele Europa, håber direktør Søren Østergaard derfor på, at man tager initiativ til en opdatering af et regelsæt, som har ligget mere eller mindre uændret siden 1990, hvor man startede med bygge betontanke til opbevaring af husdyrgødning i Danmark.

- I Tyskland til eksempel bygger man mere solidt. Særligt bundpladerne af beton er tykkere, end de er i Danmark, og kravene til armering af tanken er også skrappere, siger han og tilføjer:

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame