Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fravænning uden zink

Okt. 2018 | Af JESSIE KRISTOFFERSEN, dyrlæge Ø-Vet

  • 101713_1

Tidligere tiders restriktive fodring, hvor foderet var grovere formalet og der var en større andel byg i, kan tjene som inspiration til at komme nærmere zinkfri fravænning.

Fravænning uden zink er et emne, som alle efterhånden har vendt med kolleger, naboer samt deres konsulenter og dyrlæger. Der er blevet, og bliver fortsat, lavet mange forsøg, der skal forsøge at afklare hvilke tiltag, der rent faktisk virker, og der kigges nøje på de besætninger, der allerede nu præsterer at fravænne uden zink.

Nytænkning og udvikling har indtil nu været en stor del af denne proces, men der kan tilsvarende være en stor værdi i at kigge tilbage. Hvad gjorde vi tidligere, inden der blev givet medicinsk zink i det nuværende omfang? Svaret er, at der blev fodret restriktivt, foderet var grovere formalet og der var en større andel byg i.

Den restriktive fodring med mindst tre-fire udfodringer om dagen blev tidligere praktiseret med god effekt herhjemme. Diarrebehandlinger kunne reduceres med restriktiv fodring, uden at det gik ud over produktionsøkonomien.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame