Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Maskerings-påbud i stalden?

Nov. 2018 | Af JETTE BECK

  • 102432_1
  • 102432_2

Støvmasker beskytter mod MRSA

På efterårsmødet hos Dansk Veterinær Hyologisk Selskab (DVHS) var det overordnede faglige tema aktuelle virus trusler. Mange spændende emner blev præsenteret og diskuteret af fremmødte svinedyrlæger, forskere og firmaer. Et af de aktuelle emner var smitte med MRSA. Her var det store diskussionsemne om det skal gøres obligatorisk for dyrlæger, at bære støvmaske i svinestalden.

-Vi bevæger os på grænsen til et maskepåbud for dyrlæger. Så klar var meldingen fra Anders Rhod Larsen, sektionsleder på Statens Serum Institut i sit indlæg om MRSA. Derfor har Instituttet startet et projekt op, som skal undersøge, hvor mange danske svinedyrlæger der er bærer af MRSA, og forsøg der skal vise om MRSA spredes til nærmeste familie.

MRSA smitte i familien

Der er betydelig forskel i mængden af MRSA blandt dem der arbejder i stalden og dem der besøger stalden kort. Mængden af MRSA bakterier hos personer, der har besøgt en svinestald i 1 time, er lavere og falder betydeligt hurtigere end ved hyppigere og længerevarende besøg i stalden.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame