Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vaccination af polte

Jan. 2019 | Af BJARNE ELLEGAARD, teknisk chef hos MSD Animal Health

  • 103230_1

Den perfekte polt er immuniseret, det kan den blive med vacciner.

En vigtig brik i at fremstille den perfekte polt er vaccination mod de sygdomme, som polten udsættes for som polt eller senere som avlsdyr i besætningen.

Det er vigtigt at påpege, at al vaccination skal planlægges i samarbejde med din dyrlæge. Der kan siges meget generelt om vaccination, men vaccinationsprogrammet skal altid tilpasses din besætning, og her er din dyrlæge, som kender sygdomssituationen i din besætning, den rette samarbejdspartner.

Karantænen er vigtig

Er du indkøber af polte, er det fornuftigt at indsætte poltene i karantænestald. Det primære mål med en karantænestald er at sikre, at poltene ikke slæber uønsket smitte med fra leverandørbesætningen. Perioden i karantæne skal derfor være så lang, at du når at få besked, hvis din leverandørbesætning mod forventning er faldet for en ny sygdom. Dette vil i det danske SPF-system være minimum seks uger. Karantæneperioden kan sagtens være længere. Dette kan afhænge af hvad du ellers ønsker at opnå med din karantænestald. Poltenes ophold her er nemlig perfekt til at sikre optimal beskyttelse mod nogle af de sygdomme, som polten vil møde efter indsættelse i soholdet. Denne beskyttelse er vigtig for at sikre, at dine dyrt købte polte ikke svækkes af unødvendige sygdomme, og at poltenes eventuelle sygdomsudbrud ikke forstyrre den sygdomsmæssige balance, som du har opnået i soholdet.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame