Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nyt gyllesystem sparer tid og fortank

Jan. 2019 | Af HANS HØJER fra Farmtech

  • 103452_1
  • 103452_2

Automatiske propper klare tømning, og pumpe erstatter fortank.

Vacutech er et nyudviklet gyllesystem som ikke kræver manuel betjening af gyllepropper. Det giver mulighed for ofte tømning af gyllekummer, desuden er systemet billigere end de traditionelle anlæg. Gyllesystemet er udviklet og patenteret af Farmtech og Fog Agentur i fællesskab, og kan være et godt alternativt til traditionelle systemer.

Vacutech er opbygget med udløb som kendes fra traditionelle systemer, men i stedet for propper som skal betjenes manuelt, lukker propperne automatisk når gyllekummerne er tomme.

Anlægsudgifter reduceres

Rørsystemet hos Vacutech bruger 200 millimeter rør i stedet for 315 millimeter som ellers er standard. Det kan lade sig gøre fordi undertryk skabes ved hjælp af en pumpe. Rør kan lægges næsten uden fald og kan klares med en minigraver. Ifølge Farmtech anbefales en pumpe med en ydelse på 100-120 kubikmeter i timen. Pumpen erstatter samtidig en fortank, og er således med til at reducere anlægsudgifterne. En eventuel opdeling i sektioner eller forskellige stalde kan gøres med elbetjente ventiler.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame