Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nu kan du top-tune tarmene

Feb. 2019 | Af JETTE BECK, redaktør

  • 103631_1
  • 103631_2

Forbedret tarmmiljø kan spare 30 kroner per slagtesvin

Fermenterede råvarer har vist sig at have en positiv effekt på tarmens sundhed målt op i mod medicisnk zink. Fermentering er en forgæring, hvor mikroorganismer, som mælkesyrerbakterier og enzymer bearbejder råvaren. Et af slutprodukterne er mælkesyre. Råvarer fermenteret med mælkesyrebakterier har en række positive egenskaber. Det er almindeligt kendt, at den rette fermentering giver en højere fordøjelighed. Mælkesyrebakterierne og en række organiske syrer er nemlig med til at holde grisens tarm i topform.

Mælkesyrefermentering kendes også fra yoghurt og vin. Mælkesyrebakterier er gode til at omsætte kulhydrater, som er delvis ufordøjelige for svin. Ydermere nedbryder fermentering de bitre smagsforbindelser, som findes i planter.

citat start

En optimeret tarm kan betyde 30 kroner per slagtesvin

citat slut

Danske forsøg viser, at foder tilsat fermenterede rapsskrå (EP100i) kan sikre sundhed ved fravænning og tilvækst fuldt ud på højde med medicinsk zink. Fermenteringen påvirker tilgængeligheden og fordøjeligheden af protein, så proteinindholdet i foder kan justeres ned, uden at grisene mister tilvækst.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame